Зима

Зима
Пролет

21 август 2019 г.

"Борисов не е свещена крава, мятайте го!"

ДПС готви "ресто" - разпореждането на Ахмед Доган е Бойко Борисов да бъде атакуван във "ведомствените медии"...

Сарая и "Берлин" са свалили ембаргото към своите медии за "критика на Борисов". 

"Борисов не е свещена крава, мятайте го!" е интифата на Сарая.

Конфликтът избухна заради "Турски поток" и посочването на саудитците от "Аркад" за изпълнител. Пеевски натиска посочената от него фирма, зад която стоят руски компании, да строи газопровода.

Този конфликт допълнително наля масло в огъня. В Министерския съвет текат постоянни скандали между Марияна Николова и Емил Караниколов. Сарая не приема "секретарката" на Валери Симеонов да определя политиката на министерството.

Пеевски от месеци настоява пред Борисов икономическият вицепремиер Марияна Николова да не се меси в схемите, по които работи министърът на икономиката Емил Караниколов.

След "намеците" на Валери Симеонов от Жеравна, че НФСБ може да напусне управляващата коалиция, Бойко Борисов назначи Марияна Николова за шеф на Съвета по киберсигурност.

Демонтажът на "националистите" от властта отново бе осуетен. Нещо повече - Валери Симеонов получава контрол върху киберзащитите на НАП, контролирана от ДСП и Сарая.

Киберзащитата на НАП ще се превърне в инструмент за натиск на Валери Симеонов върху Делян Пеевски, тъй като "Секретарката" ще получи достъп до схемите.

Назначаването на Марияна Николова на позицията и отнемането на контрола по киберсигурността от вицепремиера Томислав Дончев, който след "Апартамент гейт" е сочен като "сарайна подводница", е знак на Бойко Борисов, че ще използва анти-ДПС нагласите в предизборната кампания.

За тази цел той вече преговаря с "десните", които са флагмана на анти-ДПС кампаниите, отстрани "кмета в сянка" на София Орлин Симеонов, който в този мандат се сближи с Делян Пеевски, показвайки, че търси дистанциране от Сарая и "Берлин".

ДПС готви "ресто" - разпореждането на Ахмед Доган е Бойко Борисов да бъде атакуван във "ведомствените медии". Сарая готви атака в началото на политическия сезон, за да предизвика предсрочни парламентарни избори.

След местните избори Сарая ще предложи на БСП да бъдат организирани мощни протести през зимата по модела на 2013, за да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни избори, заяви източник от щаба на ГЕРБ.

"Рестото" на Сарая не е преиграно, не е номер, Ахмед Доган не може да търпи Валери Сименов и това, че "рекетът" му действа на Бойко Боросов го провокира да обърне палеца надолу - "Сваляме Борисов!", продължи източникът от щаба.

"Бойко Борисов ще отвърне на удара този път, ако Доган натисне ДПС да го свалят и ще изкара всички министри на Пеевски от кабинета!", категоричен е източникът.

Освен ако след "рекета" на Валери Симеонов не бъде задоволен и "рекетът" на Сарая - с "Турски поток" и с милиардите от големите общини, които ГЕРБ контролира.



bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар