Зима

Зима

8 септември 2019 г.

Владимир Путин: Не е важен броят на кандидатите, а как ще работят те, щом бъдат избрани

Избори на различни нива, общо над 5000, се провеждат днес във всичките 85 региона на Руската федерация
 
"Не е важен броят на кандидатите, участващи в избори, а как ще работят те, щом бъдат избрани."

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, след като гласува днес на изборите за градски парламент на Москва, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Запитан познава ли лично кандидата, за когото е гласувал, Путин отговори: "Не, не го познавам. Но се надявам да е добър, почтен човек".

Държавният глава изрази надежда, че в днешните избори участват достойни кандидати. Журналисти попитаха не би ли желал кандидатите да са повече и по-разнообразни. "В някои страни има и по 30, по 50 и по 100. Това не променя качеството на работата им. Не е важно колко са, важно е качеството", каза Путин.

Президентът по традиция гласува в една и съща секция, в сградата на Руската академия на науките, отбелязва ТАСС. Изборите за градски парламент на Москва протичат в 45 едномандатни окръга, в три от които има възможност за експериментално електронно гласуване. Секциите в столицата, където са регистрирани близо 7,3 милиона избиратели, ще работят от 08.00 до 20.00 ч. местно и българско време.

Системата за електронно гласуване в Москва се повреди заради претоварване на оборудването за криптиране на бюлетините, но след час заработи отново, съобщи за ТАСС Артьом Костирко от службата за информационни технологии в градската управа.

"Всички гласове ще бъдат отчетени; (действията при) подобни извънредни ситуации бяха успешно тренирани по време на тестовете", увери експертът.

Избори на различни нива, общо над 5000, се провеждат днес във всичките 85 региона от федерацията. Шестнайсет от тях избират с пряко гласуване губернатори, ще бъдат избрани 13 местни парламента, в 22 административни центъра се гласува за нов състав на градската управа, а в три регионални столици има вот за кметове. Освен това четири едномандатни окръга ще изпратят допълнително свои представители във федералния парламент.Няма коментари:

Публикуване на коментар