Есен

Есен

10 септември 2019 г.

Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е абсолютен кьорфишек

"Това е елементарна акция за задържане на отлива на десни избиратели към ГЕРБ."
 
„Става въпрос за предизборни маневри на двама души – Борисов и Гешев.“

Това е обяснението за шпионския скандал от вчера на ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“, бивш директор на Национална служба „Сигурност“.

„Тъй като се очертава Борисов да загуби местните избори, а Гешев се притеснява от това, че се надига протест срещу неговия избор за главен прокурор, тези хора си служат със злоупотреба с власт, за да могат да манипулират общественото мнение. Това е елементарна акция за задържане на отлива на десни избиратели към ГЕРБ. Тази история е абсолютен кьорфишек. Борбата е за сърцата и умовете на определен кръг хора и то особено на евроатлантически ориентираните на предстоящите избори да подкрепят Борисов. Има много сериозна ерозия в тези среди към ГЕРБ и Борисов“, обясни в предаването "Преди всички" по БНР ген. Атанасов.

"Явно тези хора в кръга „Русофили“ обичат Русия, но това не е наказуемо по Наказателния кодекс", подчерта ген. Атанасов и добави: "За да имаме съставомерност на това деяние, тези хора трябва да са приели да се поставят в услуга на Русия като шпиони, което означава, че те трябва да имат достъп до класифицирана информация в България, която да събират и изнасят, а тези хора, които са привиквани или задържани – не знам да имат достъп до такава информация".

Междувременно текат много важни процеси, например "Белене", отбеляза още генералът.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар