Зима

Зима
Пролет

29 октомври 2019 г.

Кънчо Стойчев: 1/3 от вота е контролиран

Заболяването е много тежко, защото като че ли българите започнаха да приемат това за нормално
 
"Очаквам оспорвани балотажи на повечето места."

Това заяви пред БНР социологът Кънчо Стойчев от „Галъп Интернешънъл“. По думите му има места, където 1/3 от вота е контролиран.

„Първият тур протече в относително спокойна обстановка, като че ли всичко беше нормално. Ние работихме в цялата страна и имахме на терен хиляди наблюдатели. Това, което разказват колегите на терен, е покъртително, не защото има вече познатата практика на купуване на гласове, а защото за първа година никой даже не се крие. Пазаруването на гласове става по улиците и площадите на открито, ставките се вдигат, има едно наддаване. Става дума за повсеместно. За съжаление, става дума и за столицата", коментира социологът.

По думите му заболяването е много тежко, защото като че ли българите започнаха да приемат това за нормално, т.е. ненормалното за нормално. Според него това е страшна шизофрения.

"Мащабът е такъв, че имаме случаи и то не като изключение, а като че ли като по правило, особено в населени места, които са около 50 хил. гласоподаватели, всъщност 1/3 от вота е контролиран. Всички партии са в един кюп“, обясни Стойчев. 


Той не очаква на втори тур по-висока избирателна активност.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар