Зима

Зима
Пролет

15 октомври 2019 г.

Иван Портних позорно е бил изгонен от Израел след като заформил пиянски скандал в хотел

Дали Варна може да разчита на човек с имидж на пияница и скандалджия, качен Горе на черешата, да пази доброто име на града и да спомага туризмът отново да се увеличи?
 
Кметът на Варна Иван Портних позорно е бил изгонен от Израел след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа, разкри АФЕРА.

Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, през 2018 година, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

Още първата вечер от командировката си в Израел обаче, варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал.

Портних се държал „позорно“, описват случката от израелската медия „Канал 20“.

Според разкази на персонала в хотела, цитирани от местните медии, кметът на Варна е нападнал и унизил служителка на хотела. Портних е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания. Озверелият от алкохола кмет на Варна е дръпнал една от сервитьорките, хванал я за врата и я натиснал към чатала си, искайки да му прави френска любов.

Полицаите в Хайфа никак не са се трогнали от „специалния статут“ на самозабравилия се варненски кмет и набързо секнали мераците му.

След като срамната история е стигнала до ръководството на общината в Хайфа, домакините на Портних на бързо са отменили предвидените събития с него и посраменият градоначалник набързо е изведен от Израел със забрана да посещава страната отново.

Две израелски медии информират за случката като съобщават, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа.

Още по-скандалното е, че новината е потулена от медиите в България.

Никой досега не е посмял да разкаже срамната изцепка на Иван Портних, въпреки че в израелските медии има напоителна информация за скандала. Придворните медии, подмазващи се на варненския кмет са публикували цяла плеяда от съобщения как Портних потегля за Израел и как ще побратимява Варна с Хайфа. В това число и Общинският съвет е гласувал експресно текст на меморандум за сътрудничество.

След набързо приключилата командировка на кмета, обаче в медийното пространство се прокрадват само няколко кратки съобщения с предварително написан текст. Няма нито дума, обаче защо Варна не се е побратимила с Хайфа, дори и днес година и половина след срамната изцепка.

Още по-срамно е как Иван Портних може да е лицето на град Варна пред Израел, имайки предвид, че Морската ни столица традиционно приема голям брой туристи от тази страна. Средно по 100 хил. израелски граждани посещават Варна всеки сезон.

От миналата година, обаче спадът на туристи по Черноморието ни е колосален като по официални данни достигна 20%.

Дали Варна може да разчита на човек с имидж на пияница и скандалджия, качен Горе на черешата, като Иван Портних да пази доброто име на града и да спомага туризмът отново да се увеличи?

АФЕРА разкри и, че след като пияният Портних е бил задържан от израелските ченгета, се е наложило лично премиерът Бойко Борисов да звъни от България, за „да оправя“ гербаджийското си протеже.

Ето и линкове към статиите на медиите в Израел съобщили за пиянската изцепка на Иван Портних:
https://www.20il.co.il/0303-2/
https://newshaifakrayot.net/?p=90322

АФЕРА НАСТОЯВА ЗА НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА НА ГЕРБ КМЕТА ИВАН ПОРТНИХ, КАКТО И НА МЕНТОРА МУ – ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ!

Още преди два месеца, когато АФЕРА разкри падението на Иван Портних, се свърза с проф. Красимир Методиев, почетен консул на Израел във Варна и настоятелно го попита спомня ли си да се е случило нещо скандално и нередно в Хайфа с нашата делегация. Професорът тогава каза, че не си спомнял и че всичко било наред.

Според брилянтни източници на АФЕРА, веднага след резила на Портних, Бойко Борисов е беснял, че не иска повече да го вижда и чува, но така и премиерът укрива скандала, а по-късно дойде за да благославя „революционния проект“ на Варна с елипсовидното „кръгово“, от което според експерти фира са дали 50 милиона от иначе оповестените 120 милиона лева. Къде е „фирата“ – сещате се сами.

АФЕРА си дава сметка, че този международен скандал ще бъде потулен и отречен отвсякъде, но поемаме риска, както винаги, да изречем истината, която впрочем се знае и в службите.



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар