Зима

Зима
Пролет

14 октомври 2019 г.

Колко е удобно да си нагъл, когато си управляващ

А как пък никой не се сети да посрещне джипката както се полага, с отлежали плодове и зеленчуци...
 
Общинската избирателна комисия във Велико Търново излезе с решение, че видеото на живо, в което се показват кандидат-кметовете на ГЕРБ в джипката на Борисов, не било нарушение на Избирателния кодекс и правилата за кампанията. 

То фейсбук не било медия по смисъла на закона.

Това донякъде го приемам, въпреки че в социалните мрежи информацията се вижда от хиляди пъти повече хора, отколкото еднаквите шаренки листовки и билбордове, на които кандидатите за хранилката обявяват как ще ни оправят, но не обясняват откъде са намерили пари за толкова скъпа кампания.

Проблемът е друг и то многократно поставян и по време на други избори. Борисов, като премиер и председател на политическа партия ИЗПОЛЗВА ДЪРЖАВНИ ПАРИ, ОХРАНА И ПОВОДИ, ЗА ДА ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ. С нашите, с държавните пари.

Уж на държавни мероприятия ходи, а все с кандидатите за кметове на ГЕРБ се разхожда и снима, участва в предизборни събрания, карат матриялът да се обличат като шутове с тениски с неговия лик. Колко ли мъже са останали за дълго време импотентни, като са видели жените с тениска с Неговия лик!

Той се активизира само по избори. Тогава започва да се интересува какво става на Територията. Иначе въпреки сигналите, не прави нищо. Джипката стана нещо като мобилен предизборен пункт на гербавите. Идеално заобикаляне на закона. Който впрочем, те са си го правили.

ЦИК също нищо няма да каже по въпроса. Защо ли? Ами защото Борисов си ги е избрал. Никой не си рита хляба. В 90% от ОИК ГЕРБ имат мнозинство. Някой учуден?

Резултатът е, че простите се впечатляват, умните се отвращават. А най-лошото е, че усещането за безсилие сред хората се увеличава. След като могат да си позволят управляващите подобна наглост с техните пари, и никой нищо да не може да направи и да ги спре, какво могат да направят хората... 


Отчаянието се натрупва, ГЕРБ това целят. На тях им трябва отчаян, обезверен и пасивен народ. А как пък никой не се сети да посрещне джипката както се полага, с отлежали плодове и зеленчуци...

Кататонията на един народ... кой ще хвърли първия камък?


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар