Зима

Зима
Пролет

7 октомври 2019 г.

Няма такава пародия

У нас на хората им писна от анимационни герои и от фалшиви проповедници...
 
Пародия на партия. Само така може да се определи създадената от хората на Слави Трифонов формация „Няма такава държава”.

Учредително събрание, проведено при строга конфиденциалност, със събрани телефони на делегатите и с оставени извън залата журналисти. Слави идва с брониран джип и охрана и влиза през задния вход. Кофти театро, бездарно съчинено и неумело изиграно.

Извинявайте, драги, но Йоло Денев е по-добър комуникатор от вас.

Даже и най-неукият политикан знае, че недопускането на медии до политическо събитие е лошо решение. Не че няма да отразят събитието по спуснатия им пресрелийз, но ще запомнят обидното отношение и ще го предадат на аудиторията. А една обидена аудитория няма да гласува за тази партия. Тогава защо я създават?

Сценаристите на Слави явно са гледали предимно тъпи филми. Да учредиш силно рекламиран политически субект в обстановка, близка до конспиративната, е показателно. И може да се тълкува само и единствено като дълбока комуникационна некомпетентност.

Каквато и да е била идеята на Слави, представяна като битка за Справедливостта, тя вече е компрометирана. Каква справедливост, ако драгият зрител е лишен от възможността да види с очите си и да чуе с ушите си нещата, които предлагаш?

Според анализатори всъщност става дума за бизнес проект. Това донякъде би обяснило и пълното мълчание на така наречените делегати, и рекордно краткото учредяване – 20 минути, и надменното отношение към медиите.

Дългоочакваното възкачване на шоумена на политическата сцена не е нищо повече от фалстарт. Да му мислят онези, които очакват някакви дивиденти от този злополучен псевдополитически псевдопроект.

Да пишеш смешки е едно. Да правиш политика – съвсем друго. Правейки политика по калъпа на смешките, се получава пародия. Може и да върши работа в други държави, но у нас на хората им писна от анимационни герои и от фалшиви проповедници.



Евелина Гечева,  Transmedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар