Зима

Зима
Пролет

26 октомври 2019 г.

Judas Priest са първият хедлайнър на Midalidare Rock in the Wine Valley 2020!

„Идеята ни е три години по-късно да опитаме да сме три пъти по-яки, с три пъти по-силен афиш!“
 
Judas Priest – една от най-важните групи на световната рок сцена, ще отбележи своята 50 годишнина с впечатляващо световно турне, което ще включи и България. 

То ще бъде събирателно на най-доброто от кариерата на британците, водени от емблематичния си фронтмен Rob Halford. Поводът за пристигането на групата е новото издание на Midalidare Rock in the Wine Valley, обяви преди минути ексклузивно в ефира на Z-Rock Алекси Калев от Bulgarian Live Music, организатори на фестивала в долината на виното. Датата на шоуто им е 19 юли, неделя, уточни той.

Култовата банда е първият обявен хедлайнер на фестивала, който ще срещне отново рок музиката и хубавото вино. Това обаче няма да е задължително най-голямата новина, увери Алекс. „Идеята ни е три години по-късно да опитаме да сме три пъти по-яки, с три пъти по-силен афиш“, загатна предстоящи изненади организаторът и благодари сърдечно на феновете, които изкупиха 500-те промо билета „на зелено“ седмица след пускането им: „Благодарим им безкрайно, че ни се довериха – че дори след само едно издание преди 2,5 години, си струва да ни повярват, че ще покажем нещо още по-голямо и стойностно, за да купят билетите си без да имат никакви подробности за очакваните групи.“

Около Коледа можем да очакваме обявяването на втория хедлайнър, което ще доведе и до нов скок в цената на билетите, напомни организаторът. „Работим активно в момента, водим преговори с няколко точно толкова големи имена, да не кажа и по-силни, така че се надявам скоро да можем да обявим още имена в афиша“, допълни Алекси Калев.

Хубави паркинги, отличен палатков лагер, осветление, чистота и охрана – както подобава на истински фестивал, обеща на феновете още той. Онези, които искат да се настанят на хотел, могат да го направят в самото село Могилово, или околните градове – мисли се за транспорт и от Стара Загора до селото, което още повече ще разшири опциите за престой.

Последният студиен албум на Judas Priest – Firepower (2018), е най-висококласираният запис в кариерата на Judas Priest. През 2010 бандата спечели престижната награда Grammy за „Най-добро метъл изпълнение“, a преди две години влезе сред номинираните за влизане в Rock and Roll Hall of Fame, а наскоро получи и втора номинация за включване в Залата през 2020.

„Изключително сме щастливи, че Judas Priest избраха нас, за да отпразнуваме този голям момент за групата в България. Поводът всъщност е двоен – през 2020 г. Midalidare става на 10 години, така че фестивалът ще бъде наистина специален!“, споделя Александър Алексиев, управител на Мидалидаре.

„Изборът на Judas Priest не е случаен. Както обещахме, целта на второто издание на Midalidare Rock in the Wine Valley е да надгради и развие старта от 2017г. Това турне на Judas Priest ще е нещо несравнимо с досегашните им концерти, за което говори и фактът, че са избрани за хедлайнер на Wacken 2020, а феновете в България ще могат да видят специалното им юбилейно шоу преди това“, добави Алекси Калев.

Второто издание на Midalidare Rock ще се проведе на 17, 18 и 19 юли 2020г. От днес тридневните билета са на цена от 100 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. След обявяване на втория хедлайнер пропуските ще са на цена от 120 лв.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар