Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2019 г.

Българския емигрант е най-послушният емигрант, по тих от водата, по-нисък от тревата

И да ги поставиш в тая светлина "български банди", е откровено, преднамерено, обидно отношение...
 
Изказването на Макрон за българските и украинските банди на какво почива? 

За украинските не мога да кажа, но български банди във Франция няма. Има малки групи мургави българи, правят си палаткови лагери край градовете, просят. Някой друг джебчия да има, ама там ги ловят бързо и не могат да крадат необезпокоявани като в София.
 

Банди българи е имало само по няколко души измамници, които източват кредитни карти, всичките са заловени.
 

Българския емигрант е най-послушният емигрант, по тих от водата, по-нисък от тревата. Не се обединява в общност като украинци, руснаци, няма българска мафия в чужбина. Дори българските проститутки работят за чужди сводници.
 

Както се чудим защо не протестират българите у нас, в чужбина са още по-тихи и послушни.
 

И да ги поставиш в тая светлина "български банди", е откровено, преднамерено, обидно отношение. Обобщаващо понятие, поставяне в негативна светлина на българските емигранти въобще.
 

Ама понеже обичаме да се самобичуваме, нека чуем сега някои арии, колко сме по-лоши и по-страшни от емигрантите от изостанали африкански държави (пък те що са изостанали като са франкофонски?).

ПП Ама не бил казал "банди", а канали, бързат да обясняват наши защитници на европейските ценности. Ама защо тогава украинското и българското външно искат обяснения с ноти?
 

И какви нелегални канали, като България е член на ЕС и българите се движат свободно във Франция и работят доколкото позволява френското и на ЕС законодателство.

Иван Бакалов

Няма коментари:

Публикуване на коментар