Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2019 г.

Четири думи, убиващи връзки

Заменете ги, ако искате да постигнете позитивен резултат

Изграждането и поддържането на връзка – без значение любовна, професионална или приятелска, е процес, който изисква да внимавате не само с поведението и действията си, а и с думите си. 


Понякога, без да се усещате, казвате неща, които оказват силно негативно влияние върху човека срещу вас. Заменете тези думи и има голям шанс да запазите връзката си.

Никога

Освен ако не сте врачка и да виждате в бъдещето си, няма как да знаете, че нещо никога няма да се случи. Тази дума е натоварена с негативно значение и е доста категорична. Тя действа като меч и разсича всякакви желания и очаквания. Често дамите я използват, когато са силно афектирани и после искат да си я върнат назад, но е късно. Можете да я замените със следните фрази:

„Трудно ми е да си представя, че …“, вместо: „Ти никога няма…“
 

„Не мисля, че бих могла да те накарам да…“, вместо: „Никога няма да ….“

Винаги

Постоянното вметване, че нещо винаги се случва или не се случва, води до усещането, че вие вече сте предначертали пътя на нещо и няма да търпите никакво отклонение или промяна. Освен това издава, че вие вече имате категорични очаквания, с които човекът отсреща няма как да се пребори. Тази дума е един от най-неочакваните, но сигурни убийци на видовете връзки.

Като цяло всяко генерализиране и крайности не дават опция на другия да се включи, което го демотивира дори да опитва.

Можете да замените тази дума с „обикновено“, „от опита ми досега“, „виждала съм много пъти“…

Не можеш

Когато определяте възможностите на друг човек, вие го ограничавате и често си навличате гнева му. Човек може да е категоричен само за собствените си възможности. Дори да се съмнявате, че той би се справил в определена ситуация, по-добре му загатнете опасенията си.   

Трябва

Това е заповедна дума, която също рядко ще доведе до желания резултат. Никой не ви е длъжен и не е редно да го задължавате вербално. Човек се чувства приклещен така и има желание да се измъкне от задължението, в което сте го поставили. Вместо да се налагате, по-добре помолете или попитайте.

„Би ли ми помогнал, че това тежи“ вместо „Трябва да ми помогнеш, че това тежи“.

„Ще се радвам много, ако посетим нашите през уикенда“, вместо „Трябва да посетим нашите през уикенда“.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар