Зима

Зима
Пролет

7 ноември 2019 г.

Бойко Борисов: ДБ не са десница, а децата и внуците на бившата червена номенклатура

"Бойко имат право ромите да го обичат, защото им осигуряваме работни места, защото им вкарахме децата да учат, а не да се учат да крадат."
 
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не разкритикува съпратийците си за резултатите от отминалия местен вот, защото винаги, когато го правил, опозицията се възползвала от ситуацията, търсила проблеми и започвала да се мисли за алтернатива на управлението.

За сметка на това обаче скочи срещу Демократична България, която застана на страната на независимата, но подкрепена и от БСП, Мая Манолова на балотажа за кметския стол в София.

"Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница, защото това са децата и внуците на бившата червена номенклатура", отсече Борисов.

Той призна, че е бил провокиран да свика националната среща на ГЕРБ днес именно от опозицията.

"Но сега, ако им направим едни избори, какво ще стане? Пак същото, само че ще пострада индустрията", коментира премиерът, цитиран от Dnes.bg.

"Да покажем сега как изглежда пропуканият ГЕРБ, защото по техните разбирания, ако сега излезем отвън, това ще е голям протест", каза Борисов.

Премиерът се похвали и с голям ръст на икономиката, спад на безработица, намаляване на контрабандата. За сравнение посочи, че по времето на последното служебно правителство са се губили камиони с цигари, а сега - "бой по контрабандата - такова чудо!".

Той коментира и обвиненията на щаба на Мая Манолова, че в ромските махали в София масово се пускали бюлетини за Фандъкова, което било основание да се смята, че вотът им е купен.

"Казват, че ромите много обичали Бойко. Бойко имат право да го обичат, защото осигуряваме работни места, защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат. За София да си говорим с тези високи интелигентни, ако не са ромите кой ще ни чисти, само ромите работят в чистотата, метат като пчелички, но ние сме осигурили децата им да са образовани, колкото нашите и те да си изкарват с честен труд парите", отсече лидерът на ГЕРБ.

Той обаче направи и сравнение с вота за президента, на който се оказва, че ромите са гласували много повече за претендента на БСП Румен Радев, а не за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Как са гласували на президентските избори – оказва се, че Радев го обичат повече, над 40 хиляди за него, за нашата Цецка само 19 000", посочи Борисов.

Според него БСП, но и Демократична България са се озлобили много срещу ГЕРБ поради няколко причини.

Едната от тях е сделката за изтребителите F-16, която сключи неговото правителство.

"Въпреки цялото усилие на служебното правителство, когато почти купиха "Грипен", ние обърнахме и дадохме геостратегическото направление реално с купуването на F-16, с което ставаме не само сила, но започват да ни гледат по друг начин в НАТО", коментира Борисов.

"По-яростни станаха, когато за първи път половин милиард вложихме в газопровода с Гърция за втечнен газ и тогава ептем вече не са актуални и много ми се озлобиха и вече не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж един по един няколко човека, това вече си ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова", обвини още премиерът.

"Аз, ако сгреша в нещо си отивам и ако не ме върне народът, си седя у нас, кое ви дразни толкова?", задочно попита той опонентите си.

Бойко Борисов призова лидерката на БСП Корнелия Нинова да изпрати при него червените активисти, за които тя твърди, че са били репресирани след изборите.

Той се закани, че ако се окаже, че това наистина е вярно, а не е просто поредната манипулация от страна на червената шефка, ще реагира на ситуацията, както и че лично ще се извини на потърпевшите.

"Все пак да ни видят усмихнати днес, аз ще ви се карам следващия път, не само че трябва да сте много добри, като видиш една хартийка паднала, се наведи и я вземи, докато дойде фирмата, ако има опасна шахта, ти застани до нея, за да видят хората, че милеете за град, хората искат да го видят, а ние трябва да качим качеството", обърна се накрая Борисов към новите кметове от ГЕРБ.



1 коментар: