Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2019 г.

Как саботирате връзката си сами?

Страх, неувереност, разочарование от минали връзки, нежелание за пълна отдаденост...
 
Това изпитват много хора, които са започнали нова връзка, но като че ли все още не са готови за голямата промяна. 

Въпреки желанието им да се влюбят отново, те сами саботират отношенията, като не дават шанс на другия за нещо повече.

Без да осъзнават, някои хора се настройват по начин, с който вредят на връзката си. Въпреки грижовните и любящи половинки, с които се сдобиват, те не могат да изградят по-сериозен съюз.

Ето как човек сам може да саботира връзката си:

1. Иска твърде много

С нарастването на годините се повишават и изискванията, които има всеки от нас. Може би не се задържате с ново гадже повече от месец, защото още в началото тръгвате с твърде много очаквания, които той/тя не може да покрие.

Друг проблем, който се среща при много хора, е започването на връзка с някого, който не е ваш тип. Вие виждате, че той не може да ви направи щастливи, но продължавате да излизате, за да не сте сами.

Приемете факта, че намирането на идеалната половинка е почти невъзможно и може би трябва да направите някои компромиси и да свалите малко летвата.

2. Търсите хора, които да обгрижвате

Има мъже и жени, които едва ли не искат да закрилят някой или да го обгрижват постоянно, а понякога това е съвсем различно от любовта. Помагайки на някого, изпаднал в беда, може да повишите самочувствието си, но не се заблуждавайте, че ще излезе нещо повече. От друга страна прекаленото внимание към някого може да доведе до „задушаване“ на партньора и конфликти.

3. Искате да бъдете с някого, който няма да ви изостави

Ако след едно разочарование само подбирате заради страха, че може отново да ви изоставят, вие сами саботирате новите си връзки. Дори и да има някого, на когото може да разчитате, вие ще го прогоните заради прекалената мнителност, че може да ви наранят.

4. Страхувате се от интимност

Ако се страхувате да започнете сериозна връзка, не си играйте с чувствата на другите. Когато сте объркани и не знаете какво искате, не започвайте нови отношения. Иначе с желанието да излизате с някого, но да бъдете просто приятели, ще си създадете само главоболия. В един момент вие може да се влюбите, но вече другият да не изпитва същото към вас, както в началото.

5. Продължавате да живеете с миналото


Много голяма грешка е да излизате с някого и постоянно да му говорите за предишните си любови и онова, което сте преживели. Може да стигнете дотам, че да го отегчите съвсем и да го накарате да вярва, че нямате чувства към него, а просто искате да забравите бившия/бившите.

Продължавате ли да живеете с призраците от стари връзки, вие обричате новите отношения на провал. 


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар