Зима

Зима
Пролет

6 ноември 2019 г.

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Каназирева е бивш член на ГЕРБ. Тя бе изключена от партията през 2010 г. от Изпълнителната комисия след скандал...
 
Неуспелият кандидат за кмет на Пловдив, юристката Дани Каназирева, която остана трета в състезанието, се оказа изборът на премиера Бойко Борисов за нов областен управител на града.

Правителството прие решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от 11 ноември 2019 година. От тази дата на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Общински съвет-Пловдив, съобщи Правителствената информационна служба.

С друго правителствено решение Станислав Дечев се освобождава от длъжността областен управител на област Хасково и на поста се назначава Стефка Стефанова, която към момента е заместник областен управител на областта.

Според "Марица" лидерката на партия "Съюз за Пловдив" е била предложена лично от премиера Бойко Борисов.

Каназирева е завършила право, има докторска степен и няколко специализации. Отлично познава местното самоуправление като общински съветник в няколко мандата, съобщава Epicenter.bg.

Предишният областен управител Здравко Димитров бе избран за кмет на Пловдив и е подал оставка.

На местните избори в Пловдив Дани Каназирева се класира трета. Листата на "Съюз за Пловдив" обаче взе почти 10% и вкара петима души в общинския съвет. Освен кандидат-кмет, Каназирева бе и водач на листата. Очаква се съветниците от "Съюз за Пловдив" да подкрепят решенията на ГЕРБ. Управляващата партия има 17 съветници, а за мнозинство са необходими 26.

Каназирева е бивш член на ГЕРБ. Тя бе изключена от партията през 2010 г. от Изпълнителната комисия след скандал. Тогава тя се противопостави на министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова за решение на болницата в Пловдив. По-късно амбициозната юристка създаде своя партия - "Съюз за Пловдив", която успява да вкарва съветници на няколко общински избора.



Няма коментари:

Публикуване на коментар