Зима

Зима
Пролет

20 ноември 2019 г.

Д-р К. Тренчев: След като народът търпи, ще го товарят колкото може и ще чака спасител

"Мечтата на работодателите е, ако може да работиш, без да ти дават заплата."
 
"След като хората търпят да ги мачкат, естествено, че тези, които ги мачкат, ще ги мачкат по-силно. След като народът търпи, ще го товарят колкото може и ще чака спасител. Хора, на които им вземеш всичко и те не протестират, не бих определил това нещо като държава."

Това каза пред БНР д-р Константин Тренчев, почетен председател на КТ "Подкрепа" по повод предложението първият ден от болничните да се плаща от работника, което премиерът Бойко Борисов отказа да внесе в парламента. Според него не може да се натрупа критична маса, която да промени нещата.

Бившият синдикалист потвърди, че фалшиви болнични съществуват и то още от времето на социализма, но добави, че и лекарите са ангажирани в тази престъпна схема - като издават неверни болнични.

Според него трябва да се намери механизъм за контрол на болничните, но "да не даваш на този, който е болен, възможност да получи някакви пари, е пълна идиотщина", каза още той.

Във връзка с категоричната позиция на работодателите, че не трябва те да плащат първия ден от болничните на работниците, Тренчев заяви:

"Мечтата на работодателите е, ако може да работиш, без да ти дават заплата. Така че не се учудвайте на тази позиция, въпросът е доколко хората ще им позволят това да стане".

По думите му политиците са тази структура между работодатели и работници, която трябва да намери решения, които да удовлетворяват и едната, и другата страна.

30 години (псевдо)демокрация

Тренчев коментира и 30-годишнината от 10 ноември 1989-а година:

"Собствеността я взеха хора от бившата Държавна сигурност и бившата номенклатура. Това е псевдодемокрация. Вместо да има закон за лустрацията и тия хора да не бъдат допускани до властта, те са най-богатите. Как хората да се радват и да вярват." 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар