Лято

Лято

27 декември 2019 г.

Урсула фон дер Лайен разкритикува санкциите на САЩ за "Северен поток 2"

Проектът има политическо измерение и Еврокомисията трябва да защитава интересите на държавите членки от Източна Европа, призна председателката на ЕК
 
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкритикува американското законодателство, предвиждащо санкции срещу компании, участващи в проекта "Северен поток 2", предаде ДПА.

Фон дер Лайен изрази позицията си в интервю за германското сп. "Шпигел".

След построяването си "Северен поток 2" ще позволи на Русия значително да увеличи вноса на газ в Германия през Балтийско море. Противниците на проекта се опасяват, че той ще увеличи енергийната зависимост на Германия от Русия, като наред с това ще изложи на риск енергийните доставки за страните от Централна и Източна Европа, които тръбопроводът заобикаля.

Фон дер Лайен призна, че проектът има политическо измерение и че Еврокомисията трябва да защитава интересите на държавите членки от Източна Европа, отбелязва ДПА.

"От друга страна, ЕК се противопоставя на санкциите срещу европейските компании, които участват в проекта", изтъкна Фон дер Лайен, цитирана от Banker.bg.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар