Лято

Лято

4 декември 2019 г.

От либерални ценности към консерватизъм

Чудя се кога точно г-н Огнян Минчев изостави либералните ценности и се обърна към консерватизма.

Помня, че преди около година четох негова невероятно добра статия за Саудитска Арабия, която имаше един-единствен проблем - беше ужасно закъсняла във времето. 


И докато геополитическите анализи на либералното гуру г-н Иван Кръстев са все по-повърхностни и обтекаеми, защото едно закопаване в тематиката неминуемо би изкарало на показ грешките на либералните елити, към които принадлежи и той, то г-н Минчев няма проблем да прави доскоро немислими твърдения. С удоволствие установявам, че днес г-н Минчев говори онова, за което аз говоря последните години. 

Ето и негов статус с малки съкращения:

"Апокалиптичните прогнози на крайната левица имат обща логика, обща матрица. Ако политическото поведение на крайно левите е принципен заложник на непреодолим стремеж за радикална промяна, за унищожение на заварения свят и замяната му с "по-добър", то тогава действителността няма особено значение. Важно е да се тръби, че статуквото води към катастрофа.
Забележете какво стана с движението за човешки права на сексуалните малцинства. След като еднополовите двойки получиха възможност да сключват брак и да осиновяват деца, политическите движения, които се бориха за това, трябваше да се саморазпуснат. Но те не го направиха - още на другия ден започна люта битка за "правата" на транссексуалните малцинства. Тази битка се води върху идеологическа платформа, отричаща биологичната определеност на човешкия пол и активистите налагат правила за "смяна на пола", които вече засягат и невръстни деца. Ако допуснем, че този нов сегмент в развитието на "сексуалната революция" приключи с победа на прогресивните сили над здравия разум - бедна ви е фантазията към какво още по-светло бъдеще ще ви поведат левичарите - политически активисти.

Това е състоянието и в дебата за климата. Малцина отричат факта, че в климата настъпват промени.. тези промени се оценяват различно от компетентните представители на физиката и климатологията, но левичарските идеолози са чужди на всяка умереност. Климатичният апокалипсис е новото знаме на борбата със статуквото - новата идеология, призвана да унищожи омразния капитализъм... Който, между другото, произведе глобализацията, а глобалните финансови елити се оказаха добри партньори на глобалните левичарски - екологични елити... Спрете да пътувате със самолет, не раждайте деца, не яжте месо... списъкът може да бъде продължен.

Според мен - спрете да слушате съветите на хора, които получават огромни суми пари за да ви назидават как да живеете под претекста, че знаят какво се случва - за разлика от вас... Лидерите им са обикновени тарикати - като Ленин и Троцки, а повярвалите им са заблудени хора, които в един момент ще осъзнаят, че са провалили живота си, доверявайки се на жадни за власт екстремисти."

Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар