Зима

Зима
Пролет

14 декември 2019 г.

Джамбазки пред избор - да пие като Каракачанов или да шофира като Борисов

Евродепутатът се разкая и засрами - спете спокойно деца!

Топновина! Хванали патриотичния евродепутат Ангел Джамбазки да шофира след почерпка. 


Форумите солят, довчерашните ортаци Сидеров и Чуколов отиграват с воле удобната топка, премиерът Борисов стене от разочарование. И за какво?!

Членството във ВМРО предполага употреба на македонска наденица и люта ракия. Както членството в ГЕРБ изисква консумация на тонове партийни суджуци. В БСП принципът е вината да бъде поемана с мезета, а ДПС се грижи за разпределението на порциите. 


Ама бил Джамбазки публична личност - голяма работа. Нито е първата, нито ще е последната номенклатурна калинка със съмнителен бекграунд, която пие и кара. Освен това убити и ранени няма. Колкото до закъснението от 5 дни за оповестяване на случая - МВР и ВМА си знаят работата.  

Пък и се ошлайфаха това управниците в оправянето при такива случаи. Джамбазки се срамувал и бил дотук или с пиенето, или с шофирането. Така прави партийният му шеф Каракачанов, който не е забелязван зад волана. А казват, че както пие Каракачанов, малко воеводи могат. При това без да се срамува и без да носи като заместника си пистолет на път за Брюксел. Другият метод е на премиера Бойко Борисов - не пие, но джипката му отвява колите по магистралата.

И премиерът Бойко Борисов да не скача толкова. Чак пък да е страшно разочарован от "най-добрия български политик извън ГЕРБ", както окачестви предизборно Джамбазки, малко множко иде. Ще видим какви ще са обещаните от Борисов "всички последствия" по случая, но при спада от 1,5 до 1,08 промила между дрегера и кръвната проба законът предвижда временно отнемане на книжката и глоба. За онези, които привиждат в погледа на Джамбазки нещо по-така, и копнеят за търсене на наказателна отговорност, ядец. Няма данни да му е правена проверка за наркотици.  

Пустото му недоверие във властта ражда неизменно призраци. И лимузината на НСО, потрошила дете в столицата, била без управленски и роднинско-приятелски фактор на задната седалка. Но като тръгнат сега едни подозрения, че е било точно обратното - като станала белята, шофьорът разтоварил в първата пряка и останал сам срещу закона, срещу обещание за съдействие. 


Приказва си народът, а керванът си върви - само разлайват кучетата...  

Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар