Пролет

Пролет

11 януари 2020 г.

Владимир Путин: Русия ще завърши газопровода "Северен поток-2" ако се наложи и сама

Ангела Меркел: Проектът "Северен поток-2" трябва да бъде реализиран въпреки санкциите, наложени от САЩ

"Руската федерация ще завърши газопровода "Северен поток-2" дори ако се наложи и сама."

Това съобщи президентът Владимир Путин след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел. Меркел е в Москва на еднодневно посещение по покана на Путин, предава Нова тв.

"Да, със сигурност ще можем да го завършим самостоятелно, без да се налага да участват чужди партньори. Времето е единственият въпрос, който възниква в това отношение", съобщи Путин на съвместна пресконференция с Меркел.

Президентът на Руската федерация все пак призна, че е възможно да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. 


„Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи“, уточни Путин.

"Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта "Северен поток-2". Отношенията между Русия и Германия включват редица големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо оценяваме отговорната позиция на правителството на Германия в подкрепа на "Северен поток-2", заяви Путин.

"Проектът "Северен поток-2" трябва да бъде реализиран въпреки санкциите, наложени от САЩ", заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на съвместната пресконференция с руския президент.

"Това е преди всичко икономически проект. Вярваме, че "Северен поток 2" все още може да бъде завършен въпреки санкциите от САЩ. Искам да повторя, че за всички политически конфликти със САЩ не считаме санкциите за правилни и затова подкрепяме този проект както преди", допълни германският канцлер.Няма коментари:

Публикуване на коментар