Зима

Зима
Пролет

30 януари 2020 г.

Време е

Каква е тази наглост и самозаслепение? Пълен разпад на държавата! Пълен разпад на обществото ни!...
 
Преди 30 години свободата бе флагман за реформиране на обществения живот.

Какво постигнахме?

Унищожихме модерното национално селско стопанство и индустрия, основана върху високи технологии! Сринахме образованието и науката си! Оковахме в бетон черноморския си бряг! Застроихме планините си и прекъснахме естествените въздушни потоци! Пресушихме язовирите си и разбихме модерната си напоителна система! Открихме си нови чуждестранни господари, за чието удоволствие се лишихме от армия и суверенитет. И прегърнахме военните им бази и мълчаливо обслужваме военните им планове!

Усвоихме тънкостите на слугинажа и коленопреклонно свеждаме гръб, разполагайки токсичният им боклук върху българския чернозем.

Заличаваме културната си памет и до такава степен се демокретенизираме, че приветстваме всяко престъпно ругателство срещу славянско-православната ни единосъщност.

И е добре да си спомним максимата, че всеки народ си заслужава управниците, защото ги избира.

А ние дори ги издигаме в свещен култ и им пренасяме в жертва собствения си живот! И унесено слушаме кънтенето на собствените ни окови и страх сковава душите ни.

Започнах със свободата, защото мълчим, когато българинът мизерства. Мълчим, когато цената на елементарното човешко съществуване става все по-непосилна и по-непосилна. Мълчим, когато ни превръщат в обслужващ персонал, а държавата ни – в територия.

Мълчим, когато скъсват вековните ни връзки с близки народи и държави. Мълчим, когато ни отреждат централна роля в чужди военни планове, заплащани с нашата родова кръв.

Мълчим, когато самозабравили се индивиди хулят и клеветят честни хора. Мълчим, когато се атакува Президента с подронващи държавата ни аргументи. Подслушват го, за да направят разговорите му обществено достояние! И някакви самовлюбени индивиди призовават за доброволно подаване на оставка… За оставка на Президента, избран с нашите над два милиона български гласове!

Каква е тази наглост и самозаслепение? Пълен разпад на държавата! Пълен разпад на обществото ни!

Свободата? Свободата е напуснала земята ни! Време е за градивни реформи! Време е за нови идеи, за добротворство и истинско приятелство и взаимопомощ! Време е да възродим България!



Ваня Добрева, 24may.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар