Зима

Зима
Пролет

13 януари 2020 г.

За Нено - ясно, ами другите кога?!

Глас народен, глас Божи - арестуваха министър, значи всичко е наред...

Ей, тоя Гешев взе, че ни изненада! 


След толкова протести срещу него уреди с безпрецедентно преспиване в ареста действащ министър. Преди Нено Димов никой друг не е прекарал дори една нощ зад решетките. И то за трийсет години преход. Затова мно-о-о-го, ама много благодарим! Но питаме: Другите кога?! И присъди не чакаме.

Кои други ли? Ами повечето бивши и настоящи, защото няма управленски ресор незабатачен. Поне да преспят терапевтично някой и друг ден "на топло", както го правят в Южна Корея. Там има тематичен наказателен център „Затворът в мен” за намаляване на стреса. Гостите заплащат изцяло 48-часовия си престой в килии с размери 6 квадратни метра. Единственият проблем бил, че съоръжението за 20 млн. долара се оказало прекалено приветливо, за да оправи ефективно стреса.

У нас такъв проблем не може да има, понеже няма преработил се министър. Ако си вършеха поне малко работата, щяха да разберат отдавна, че водопроводите текат на  поразия, а водата в язовирите свършва заради кражбите и сушата. Че бунището България е най-подходящото място в Европа за трупане на вносен боклук. Че като скриеш идващото бедствие преди изборите, то ще те връхлети след тях. Хляб и зрелища, злоупотреба с власт и всеобщо беззаконие, повсеместна мърлявщина и див популизъм.

Ама Димов бил бушон, защо не прибрали и регионалната министърка Петя Аврамова, чието ведомство отговаря за язовирите и водопреносната инфрастуктура? Ами щото слуша. А Нено преди време се изцепи, че управлението ни било мутренско. Но, спокойно - това не е никакво "показно убийство", както твърди коалиционният лидер Каракачанов. Едва ли ще се намерят много хора по тези земи, които да откажат ролята на такава жертва, чийто летален изход е просто една терапия за управлението. 


Да бъдеш министър, па макар и арестуван - у нас е мечта за милиони! 

Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар