Зима

Зима
Пролет

7 януари 2020 г.

Владимир Путин поздрави руснаците за Коледа

Православните християни в Русия празнуват днес Рождество Христово
 
Руският президент Владимир Путин поздрави руснаците за Коледа, пожелавайки им здраве и благоденствие, и отбеляза ролята на Руската православна църква (РПЦ) в укрепването на духовните и морални основи на обществото, съобщава пресслужбата на Кремъл.

„В светлите Рождественски дни милиони хора по целия свят изпитват радост и духовен подем, особени чувства на приобщаване към вековните традиции, предавани от поколение на поколение“, се казва в съобщението.

"Руската православна църква и другите християнски вероизповедания в Русия играят огромна съзидателна роля за укрепване на духовните и нравствените основи на обществото, за опазването на историческото, културното ни наследство, за възпитанието на младите хора. Такава голяма, ползотворна работа е много важна и заслужава най-дълбоко признание", заявява Путин в поздравлението си.

„Пожелавам на православните християни, на всички граждани на Русия, честващи Рождество Христово, здраве и благополучие“, завършва руският президент.

За втора поредна година Владимир Путин посрещна Коледа в Санкт Петербург, където присъства на празничната литургия в Спасо-Преображенската катедрала.

Освен Руската църква, Коледа по юлианския календар празнуват Йерусалимската, Полската, Грузинската, Арменската, Сръбската и Северномакедонската православни църкви, както и манастири в Света горa.




Няма коментари:

Публикуване на коментар