Зима

Зима
Пролет

25 януари 2020 г.

Как се краде държавна тайна

Чиста срамота за КГБ и ГРУ.  Да търсят информация за нещо, което е толкова ясно, че всеки четвъртокласник го знае...


Двама руски шпиони са отзовани защото търсили информация за изборните процеси в България.
 

Значи, това си е чиста срамота за КГБ и ГРУ. 
Да търсят информация за нещо, което е толкова ясно, че всеки четвъртокласник го знае.
 

За недоразбралите шпиони ситуацията е следната:
 

Уважаеми шпиони, изборния процес у нас протича така: Има няколко партии. Нови не се допускат. Месец преди изборите представителите на тези няколко партии започват да обикалят телевизии и радиа и да говорят всевъзможни глупости. Обикновено едните плашат с комунизъм, а другите с фашизъм. Първите кълнат вторите, а вторите първите. Това се повтаря по няколко пъти на ден, докато на хората не им кипнат главите и престанат да чуват за какво им се говори.
 

После идва времето на хартията. Бичат се постери, листовки и плакати за производството на които биде изсечен един средно голям горски резерват. Хората са принудени да гледат тапицирани огради с лицата на едни и същи народни избраници. Периодично от конкурентните партии минават и късат предизборните тапети. Този цикъл се повтаря няколко пъти. По-предвидливите закупуват билбордове, които остават сравнително непокътнати. Най-много някой активист да напише К@Р със спрей и това е.
 

Следват социологическите агенции. Всяка партия си има по една, че някои и по няколко. Разминаване от по 10% вече за нищо го нямат. Прогнози, одобрения, тенденции. А на финала се разбира, че няма никаква връзка с реалността, но разликите идвали, че агенциите не били предвидили това или онова.
 

Преди финала гръмва и скандал. По един за всеки.
 

Ден преди изборите се отварят сергиите с кюфтета. Пиеш бира с предварително отворена капачка и лапаш кюфте. Кюфтето е от кокалаци и жили, но кой ти гледа. Това е предизборно кюфте.
 

В циганските махали чакат до последно най-изгодната оферта. Там вече механизмът с кюфтетата не работи. Там се търси кеш. И съответно се получава.
 

После идва стъкмистиката. Симпатично невидимо мастило, невалидни бюлетини, па така, па иначе… да не ви отегчавам. Накрая и гробищата удрят по едно рамо. Тълпи от духове дават своя глас в една или друга полза. Като дойдат избори ще се сетите.
 

Това уважаеми г-да шпиони е тайната на изборния процес в България. Дано съм бил изчерпателен и следващия път преди да шпионирайте - питайте. 

Това е държавна тайна, а в България държавните тайни ги знае цялата държава.

Емил Йотовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар