Зима

Зима
Пролет

8 януари 2020 г.

Владимир Путин и Реджеп Ердоган разговаряха два часа при закрити врата

Обсъдени са били въпроси, свързани с по-нататъшното развитие на руско-турското сътрудничество, както и редица актуални международни въпроси
 
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган се срещнаха днес в Истанбул.

Двустранната среща се състоя при закрити врата.

По време на преговорите са били обсъдени въпроси, свързани с по-нататъшното развитие на руско-турското сътрудничество, както и редица актуални международни въпроси, включително ситуацията в Сирия, Либия, Ирак, ескалирането на напрежението между Иран и САЩ. Разговорите са продължили близо два часа, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Преди началото на преговорите Ердоган посрещна Путин пред конгресния център Халич.

В руската делегация са включени помощникът на руския президент Юрий Ушаков, специалният представител на руския президент за Сирия Александър Лаврентиев, министърът на енергетиката на Русия Александър Новак, министърът на отбраната Сергей Шойгу, външният министър Сергей Лавров, ръководителят на Росатом Алексей Лихачов, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Агенция ДПА информира, че около конгресния център са взети засилени мерки за сигурност. Около него са разположени 7200 полицаи, включително 300 служители на специалните части, 30 експерти за обезвреждане на бомби, 30 бронирани коли, както и три полицейски хеликоптера и четири лодки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар