Зима

Зима
Пролет

17 януари 2020 г.

Директивата: От „Евроком“ – „Барекком“

Прокуратурата пак беше ощастливена с мазен донос...

Политическата бухалка отново свисти из медийното пространство. 


Информация от последния час гласи, че прокуратурата е запретнала ръкави по обезвредяването на една от малкото свободни и неудобни медии – телевизия „Евроком“.

Защо? За „незаконно финансиране“.

Кой го установи – неподкупният Бареков.

Към кого е адресиран сигналът? Към рицаря на справедливостта Гешев.

Едва ли има наивник, който не е наясно какви поръчки изпълнява Бареков. Активният борец срещу цензурата фалира една мега телевизия, финансирана със средства от КТБ, които безшумно потънаха в пространство, добре познато на „новия политик“. Само че в това пространство прокуратурата действа много внимателно и твърде избирателно. Все пак става дума за над 4 милиарда, а в такива случаи обикновено вратата силно скърца.

Срещу „Евроком“ обаче се действа светкавично.

И има вероятност  алтернативната медия да бъде унищожена скорострелно. Подобно на непослушната BIT, която за разнообразие бе откупена, преди да бъде ликвидирана.

Малка, но небезинтересна подробност: неосъщественият премиер от Пловдив е изпратил донесението си до Специализираната прокуратура, където обикновено се разследват министри, депутати и магистрати. А целта е разчистване на сметки с журналисти.

За ценителите на колегиалната етика ще добавим, че вносителят на сигнала срещу „Евроком“ е доскорошен водещ в същата телевизия. Според думи на самия Бареков, преди финансирането на „Евроком“ да стане незаконно, той също участвал в него с по 15 хиляди лева месечно за излъчването на „Бареков и Байрактаров без цензура“, след което предаването било спряно от собствениците, въпреки заплащането.

В задачка за начално училище би могло да се запита: а как Бареков поддържа луксозния си живот така, че да му остават по 15 хиляди месечно и за патриотична кауза като цитираното предаване. Интересува ли се прокуратурата и от това?

В крайна сметка възможно е „Евроком“ и да не бъде съсипан, а само преименуван. На „Барекком“, примерно. С нова линия, успоредна на правилната.


Емил Янев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар