Зима

Зима
Пролет

9 февруари 2020 г.

Карнавалът във Венеция - феерия от цветове

Мотото на тазгодишното издание на карнавала е "Игра, любов и лудост"
 
Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в квартал Канареджо на Венеция  официално бе открит Венецианският карнавал.

Мотото на тазгодишното издание на карнавала е "Игра, любов и лудост".

Карнавалът продължава цели 18 дни, до 25 февруари.

В продължение на тези близо три седмици площадите, палатите, музеите и каналите на Венеция се превръщат в сцени на редица развлечения.

На един от площадите - Сан Поло в едноименния квартал дори ще има ледена пързалка на открито.

Карнавали се провеждат и в околните населени места, сред които Местре и на цветния остров Бурано.

Няколко са знаковите събития, които заклетите почитатели на карнавала във Венеция не изпускат.

Освен двете водни карнавални шествия, по време на карнавала се организира и конкурс за най-добра маска, който приключва на 25 февруари и в който може да победят цели групи от хора, дегизирани тематично.

В наскорошно издание на карнавала една от наградите на конкурса беше присъдена на група дами, дегизирани като британската кралица Елизабет Втора и носещи за целта ярките и типични за нея палта и шапки.

На 14 февруари ще има бал на влюбените.

На 15 февруари в централния квартал Сан Марко ще се проведе традиционното шествие на 12-те най-хубави момичета на Венеция, известни като 12-те Марии, облечени в традиционни венециански одежди.

В последния ден от карнавала една от тях ще бъде обявена за красавица на карнавала и ще има честта да участва в ключово събитие в изданието му догодина.

На 16 февруари, 23 февруари и на 25 февруари ще са емблематичните полети на Ангела, на Орела и на Лъва, по време на които знаменитости, дегизирани като Ангел, Орел и Лъв, "прелитат" от камбанарията на базиликата Сан Марко над централния площад Сан Марко. Вече е известно, че тази година в ролята на Ангела ще е Линда Пани, която миналата година беше обявена за най-красиво момиче на карнавала.



Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар