Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2020 г.

Любовта е сляпа, ако мирише на пари...

Както се казва, ако има пари, е просто мечо, иначе е свиня...
 
Чистата любов, извадена като от страниците на книга с приказки, е рядко срещано явление. 

Че как иначе. Повечето принцеси в днешно време сменят балните рокли с минижуп, короните с екстеншъни, а лицето им е скрито под силиконови джуки и изкуствени мигли.

Средностатистическият принц на бял кон пък е яхнал някоя лъсната трошка, която кара с фас в уста след наздравици с пет-шест „шофьорски“ бири, облечен в марково екипче.

Плеймейтки, нацепени батки и още куп измислени герои парадират в социалните мрежи с любов, която се измерва в големината на букетите и плюшените им мечета. Това всъщност не е тенденция само от нашите географски ширини, а от световен мащаб.

Повод за тези размишления дава новината, че 40-годишната приятелка на холивудския ас Ал Пачино го е зарязала, защото бил стиснат. Разбира се, притеснявала се от това, че й е батко с 39 години, но основният проблем е, че има 180 милиона долара в сметката си и все пак е стиснат. „Бедната“ женица също е актриса с възможности, но друго си е да пуснеш пипала около възрастен мъж и да чакаш да наследиш богатството му. Но нека не бъдем песимисти – любовта е сляпа, сигурно си е паднала по благия му характер.

Както се казва, ако има пари, е просто мечо, иначе е свиня.

Всеки има правото да избира между рицар и белобрад Дядо Коледа, който носи подаръци.


Преслава Рангелова, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар