Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2020 г.

В Русия отбелязват Деня на защитника на Отечеството

Официално този празник се появява през 1922 година
 
На 23 февруари в Русия отбелязват Деня на защитника на Отечеството. 

Официално този празник се появява през 1922 година - тогава той се наричал Ден на Червената армия. По-късно 23 февруари всяка година се отбелязвал в СССР като народен празник - Ден на Съветската армия и на Военноморския флот. След разпадането на Съветския съюз той бил преименуван в Ден на защитника на отечеството.

В този ден празнични мероприятия се провеждат в цялата страна. Специално внимание се отделя на жените - ветерани от Великата Отечествена война и на всички жени войници.

В Москва денят по традиция започва с полагане сутринта на венци и цветя на мемориалния комплекс „Гробът на незнайния войник" край Кремълската стена. Вечерта в много руски градове този ден се отбелязва с празничен салют, съобщава Cross.bg.

Празнични фойерверки има в така наречените градове - герои - Москва, Волгоград, Керч, Мурманск, Новоросийск, Санкт Петербург (град-герой Ленинград), Севастопол, Смоленск, Тула, както и в градове, в които са били разположени щабовете на военни окръзи и флоти, т.е. комбинираните армии и Каспийската флотилия.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар