Зима

Зима
Пролет

10 февруари 2020 г.

Три милиарда укрепват връзката и оркестърът да свири!

Мустафата хвърли населението в неистова радост, като обяви, че скоро ще има и втори санкциониран от САЩ служител в България заради корупция...

Нейно Превъзходителство Мустафата отново блесна днес. Даже това блестене не ми се съчетава добре с дипломатическия пост, ама те си знаят. 

Не разбирам защо всички дипломати (е, не всички, някои са наистина дипломати), които са в България, намират за нужно да ни дават оценка какво можем, какво не можем, как се борим с престъпност, корупция и накъде трябва да вървим. Ами наша си работа! Не се бъркайте. Това, че сте тук да си представлявате държавите, не означава да ни се бъркате в нашите работи!

А Мустафата премина всякаква граница на добрия дипломатически тон, като постоянно дава оценка на българите, правосъдието, корупцията и т.н. Каквито и да са, наши са си! Вие си гледайте вашия Президент, който на косъм се размина от изхвърляне от политиката. Доколкото помня – за корупция.

Мустафата хвърли населението в неистова радост, като обяви, че скоро ще има и втори санкциониран от САЩ служител в България заради корупция. Едва сме се съвзели от тържествата по повод обявяването на никому неизвестен съдия за лицето на корупцията в България. Ама който си го може, си го може. Ние си мислим, че е Цецку, Цецка, Баце, Горанов, пък тя корупцията се била прикрила.

Само ей така, от любопитство да попитам, съдията има ли седем купени апартамента по време на съдийстването му? Или има кръстник, който му е дарил да ползва 200 квадрата апартамент в София? Или е разкарвал жена си на държавни разноски по разни молитвени закуски?

Вече сме спокойни. Корупцията е сборена и преборена. Публичният линч върху съдията вече беше започнат от Барни Ръбъла, който въведе нов виртуален текст в Закона за съдебната власт, че дисциплинарно се уволнява всеки съдия, на когото е забранено да влиза в САЩ. Ами прав си, как иначе ще си получава инструкциите по делата, ако не може да ходи дотам, а???

Американските ни господари ни уведомиха благосклонно, че скоро ще посочат и вторият корумпиран. По мои достоверни информатори, това ще бъде кмета Х. от община Горно Нанадолнище, който е назначил на трудов договор руска гражданка, а бдителни жители на общината са го засичали да яде руска салата и да пее руски песни. Като уличаващо обстоятелство за корупцията ще се посочи, че държи матрьошка на бюрото си с образа на Путин и е ходил три пъти на екскурзии до Русия. Явно не му е чиста работата! Бой по корумпетата!!!

Развълнувах се от умиление, когато Мустафата заяви, че закупуването на осемте Кефки (на чертежи) укрепило връзката между САЩ и България. То бивало и да не я укрепят. На мен който ми даде три милиарда за едни рисунки, много ще му се радвам. А Мустафата, подскачайки от радост и развяла буйна грива, заяви, че сме щели още осем Кефки да поръчаме. Само не разбрах и тях ли на чертежи и предварително три милиарда, или все пак ще изчакаме поне първото хвърчило да дойде!?!

И въпреки, че има българи, които смятат за голяма гордост да целуваме подметките на Чичо Сам, моето мнение е, че подобно поведение на американския посланик в България е недопустимо и бъркането й във вътрешните ни работи накърнява националния ни суверенитет. И разбираме, че каквото и да говорят, става дума за пари.

Три милиарда… или може би шест?!?

Да вземете това да го обясните на баба Пенка с пенсия от 200 лева, която не може да си купи лекарствата!!!

 Херо Мустафа

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар