Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2020 г.

Румен Радев: Борисов използва службите за свои политически цели - указва на прокуратурата кого да "размаже"

"Въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода."
 
Президентът Румен Радев атакува остро премиера Бойко Борисов във връзка със скандала с подслушването, в който беше въвлечен държавният глава.

"Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги, ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели - указва на прокуратурата кого да "размаже". Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи. В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", заяви президентът
пред журналисти след като провери дейността на предприятие в София.

"Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", допълни Румен Радев.



Няма коментари:

Публикуване на коментар