Зима

Зима
Пролет

17 март 2020 г.

УЕФА отложи Евро 2020 за лятото на 2021

Европейската футболна централа взе решение да отложи финала в Шампионска лига за 27 юни

Европейското първенство през идното лято официално е отменено! 

Това решение беше взето на извънредна видеоконференция, организирана от УЕФА.

Всички 55 членки на централа се обединиха около мнението, че е по-добре шампионатът на Статия континент да се проведе догодина, заради пандемията от COVID-19. Така турнирът ще се играе от 11 юни до 11 юли на 2021 г.

По план Евро 2020 трябваше да започне на 12 юни и да завърши месец по-късно. За първи път в историята първенството щеше да се проведе в 12 града и 12 държави, но това ще стане през лятото на 2021 г.

Европейската футболна централа взе решение да отложи финала в Шампионска лига за 27 юни. Победителят в Лига Европа ще бъде определен четири дни по-рано – на 23 юни.

Финалът на Шампионска лига е в Истанбул, а на Лига Европа в Гданск.

Провеждането на Евро 2020 през следващото лято ще наложи още доста промени на футболния график. Финалът на Лигата на нациите трябва да се проведе на 2-6 юни 2021, за периода 9-26 юни е насрочено Европейското първенство за младежи до 21 години, а през юни 2021 трябва да се проведе и дебютното издание на Световната клубна купа на ФИФА.

УЕФА иска всички национални първенства да приключат до 30 юни.

Това означава, че вътрешните шампионати в цяла Европа трябва да се подновят веднага след края на паузата заради коронавируса. В повечето страни спирането на футбола е обявено до 3-13 април, но е възможно удължаване.

Всички страни вече са запознати с искането на УЕФА и трябва да го обсъдят с клубовете във възможно най-кратък срок, за да бъде направена програма за приключване на сезона до 30 юни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар