Зима

Зима
Пролет

18 март 2020 г.

Бойко Борисов: От излишък вече сме на 3.5 млрд. дефицит

"Само една нация обединена, хладнокръвна, дисциплинирана, умна, може да преодолее тази криза."
 
Това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата при президента Румен Радев на "Дондуков" 2 за мерките срещу коронавируса.

Премиерът информира, че от излишък, вече сме на 3.5 млрд. дефицит, защото бюджетът не се попълва и напомни, че всеки месец отиват милиарди за пенсионната система.

"Споделяме отговорността и се мъчим да се справим с кризата. Лесно е да се критикува и по-трудно е всяка разумна мярка да я приложим и подобрим", каза той по повод срещата в Президентството.

Борисов предупреди специално МВР завръщащите се българи от различни дестинации да бъдат прегледани, информирани, да няма роднински събирания. Той коментира, че да се приберат туристи в момента, които са отишли някъде в разгара на кризата, е много трудно.

"Повече тези експерименти няма да ги допуснем. Има и заповед на министъра на туризма - на работа, до аптеката, до банката, това е движението, до хранителния магазин и вкъщи. Това е единственото лечение досега доказано", предупреди министър-председателят.

Борисов посочи, че сега разбираме значението на индустрията, като обясни трудностите с доставките в европейски и световен мащаб.

За радост шивашката и текстилната промишленост е добре развита, посочи той и подчерта, че износ на защитни средства няма да има, докато "на 1000% не сме обезпечени" и не презадоволим нашия пазар.

"Имаме много спиртоварни, правят по 1000 тона на месец, правим организация, имаме стотици тонове от резерва и ги подготвяме за мрежата, това е също възможност, когато нашият пазар се задоволи, да помагаме на съседите", каза премиерът.




Няма коментари:

Публикуване на коментар