Зима

Зима
Пролет

20 март 2020 г.

99% от починалите от коронавирус в Италия са страдали от други болести

Почти половината от жертвите са страдали от поне три предходни заболявания
 
Повече от 99% от смъртните случаи на коронавирус в Италия са хора, страдащи от предишни медицински състояния, показва проучване на националния здравен институт,  съобщи Bloomberg.

След като смъртните случаи от вируса достигнаха повече от 2500, като през последната седмица ръстът бе със 150%, здравните власти проучват данните, за да потърсят факти, които да помогнат в борбата с разпространението на болестта.

Правителството на премиера Джузепе Конти обмисля дали да разшири блокадата в страната след началото на април, съобщи в сряда вестник La Stampa. В Италия има повече от 31 500 потвърдени случая на заболяването.

Смъртните случаи от коронавирус в Италия
По предишни заболявания (%)



Новото проучване би могло да даде представа защо смъртността в Италия, около 8% от всички заразени хора, е по-висока, отколкото в други страни.

Базираният в Рим институт е проучил медицинската история на около 18% от починалите от коронавирус в страната, като е установил, че само три жертви, или 0,8% от всички, нямат никаква предишна патология. Почти половината от жертвите са страдали от поне три предходни заболявания, а около една четвърт са имали едно или две предишни медицински състояния.

Повече от 75% са имали високо кръвно налягане, около 35% са имали диабет, а една трета са страдали от сърдечни заболявания.
 

Заплаха за възрастните хора

Средната възраст на заразените е 63, но повечето от починалите са по-възрастни.

- от 30 до 39 г. – 5 случая
- от 40 до 49 г. – 12 случая
- от 50 до 59 г. – 56 случая
- от 60 до 69 г. – 173 случая
- от 70 до 79 г. – 707 случая
- от 80 до 89 г. – 852 случая
- над 90 г. – 198 случая


Средната възраст на починалите от вируса в Италия е 79,5 години. Към 17 март 17 души под 50 години са починали от болестта. Всички жертви в Италия под 40-годишна възраст са мъже със сериозни съществуващи заболявания.

Докато данните, публикувани във вторник, сочат забавяне на нарастването на случаите с 12,6%, отделно проучване показва, че Италия може да подценява реалния брой заболели, като тества само пациенти, проявяващи симптоми.

Според фондацията GIMBE около 100 000 италианци са се заразили с вируса, съобщава местната преса. Ако това е вярно, то тогава смъртността в страната от коронавирус би била по-близо до средната стойност от около 2%.




Jenatadnes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар