Зима

Зима
Пролет

25 март 2020 г.

Руснаците пак дойдоха

Руснаците, с тяхната голяма луда душа просто консервативно спечелиха сърцата на хората, предлагайки им надежда и сигурност...
 
На вниманието на американците, които тия дни са наш по-голям брат.
 

Медиите се правят на ударени, но хората, светът и Европа усеща завръщането на руснаците. Лоши, пияни, комунисти - връщат се, ей така, имидж ли е, стратегия ли е, хибридна война ли е - каквото и да го наречете - но хората го одобряват.
 

Клипове на свалени еврознамена, заменени с руското - това е италиански еретизъм. Че и китайското. Далеч по-красивото и с имидж американско знаме не е в апогея си. НАТО още повече. И всичко това - заради няколко самолета помощ и няколко пръскащи аерозол камиона, от тия руските, грозните - с ръбове.


Американците трябва да си дадат сметка, че има какво да учат и да свършат. Именно те и техните либерали отвориха всички граници и всички разделителни линии. Днес обаче либералните души на Хилъри се счупиха и всеки си пази границата и всеки се крие зад маската си. А уж дишахме един общ въздух.
 

Е, няма как - има само два варианта на коментар - първият е, че руснаците се възползваха. Тяхната хитра руска душа издебна поваления гигант на демокрацията и спечели точки. Дали това е точен коментар?
 

Защото вторият коментар тепърва ще го обсъждате по американските щабове - че руснаците, с тяхната голяма луда душа просто консервативно спечелиха сърцата на хората, предлагайки им надежда и сигурност, нежели падане на всякакви граници, приемане на бежанци, права на жените, шарените прайдове и десетки сексуално узаконени девиации.
 

Смешно ми става малко, като си припомня думите на един подакващ български колега в началото на войната в Ирак. Той беше написал в кореспонденция от Багдад как американците са спечелили лесно тази война, но сега тепърва трябва да водят “война за сърцата на иракчаните”.
 

Да, нашите подмазвачи ви объркват, господа джентълмени от Вашингтон. Битката за сърцата не се печели с леви, троцкистки и психолиберални послания, нито с глупави лозунги тип “Евросъюз”, нито със схематичните пиктограми и картинки, изобразяващи един нов, красив, съвършен, справедлив свят. Не става така, тия картинки ние ги знаем, защото страшно много приличат на съветските картинки.
 

А ние мразим съветските картинки, но обичаме руснаците.
 

Затова вашите съветски картинки не струват пред един прост жест, пред една малка жертва или просто адекватна помощ.
 

Пиша това със симпатия и съжаление към великата американска демокрация, която се дави в собствен сос - сосът на либерализма, който никога няма да спечели сърцата на бившите в Източна Европа.
 

Янки, жестоко грешите, огледайте се.

Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар