Зима

Зима
Пролет

1 март 2020 г.

Размисли от блатото

А мнозинството е желязно, формирано от традиционното лого на българските политици: Трапезата ни обединява!
 
Колкото повече наблюдавам действията и думите на Гешев, толкова по-мътна ми става историята. 

Какво се разбира на прима виста: човекът изпълнява поръчка. Поръчката не е от България. Поръчката цели да го представи като герой и в същото време да ликвидира враговете на силата, която го е назначила. Дотук - ясно!

Оттук нататък ми се губи. Гешев смело се нахвърли върху Васил Божков, но например дори не смее да произнесе името ТИМ. Въпреки многото случки, които се случват по Черноморието и влиянието, което има групировката. Нито дума за Цветанов и апартаментите му, нито дума за Живко Суджука, който май изплюска суджука на премиера, защото Цацаров каза, че и един суджук не е стигнал до Борисов! Възмутително!

И въпреки възмущението на Каракачанов, мисля, че е уплашен. Защото акциите на Гешев срещу членове на ВМРО във властта изобщо не са случайни. Явно патриотите са се олели в исканията и претенциите към ГЕРБ и Борисов и последният е решил да им покаже кой кара влака.

Защото всъщност се държат в патова ситуация. Да, могат да напуснат коалицията, но имат ясен знак, че това ще доведе до прокурорска саморазправа с цялата организация. И няма да бъдат пожалени и върховете. Май принципите на патриотите няма да издържат чак толкова много.

Арестите са показно, за да слушат. Защото Борисов иска да е сигурен, че в това смутно за него време, не трябва да се притеснява за мнозинството. И колкото и да вие Каракачанов, знае, че ако Борисов тръгне срещу него сериозно, като насочи Гешев към определени хора и сделки, арестите ще отеснеят.

А мнозинството е желязно, формирано от традиционното лого на българските политици: Трапезата ни обединява!

А Гешев започва да заприличва на НУРС. И да си вярва, ама много да си вярва! И най-вече, да вярва, че над него е само Господ! 


И когато разбере, че законът е над него и ще го размаже, ще е късно!

*НУРС - неуправляем ракетен снаряд



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар