Зима

Зима
Пролет

23 март 2020 г.

Emirates ще преустанови всички свои пътнически операции от 25 март

Компанията планира да приземи 230 самолета или 85% от своя флот
 
Emirates, най-голямата авиокомпания в света за дълги разстояния, ще преустанови всички свои пътнически операции тази седмица в резултат на пандемията от коронавирус, която ограничи сериозно пътуванията в световен мащаб, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Полетите на всички дестинации се преустановяват от 25 март, заявиха от компанията, базирана в Дубай. Карго услугите обаче ще продължат да работят.

"Не можем да оперираме пътнически услуги, докато страните не отворят отново своите граници и доверието към пътуванията се върне", каза главният изпълнителен директор на Emirates Ахмед Бин Саид ал Мактум в съобщение до служителите.

"Някои от нашите конкуренти или дори нашите партньори по веригата за доставки може да не преживеят тази криза“, посочват още от компанията.

Съобщението на превозвача дойде няколко часа, след като беше обявено спирането на всички входящи и изходящи пътнически полети за две седмици в Обединените арабски емирства. Само Emirates е изпълнявала по над 500 полета на ден. Сега компанията планира да приземи 230 самолета или 85% от своя флот.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар