Зима

Зима
Пролет

16 април 2020 г.

Владимир Путин отложи парада на Червения площад за 9 май

Руският президент изрази увереност, че тържествата ще се състоят по-късно тази година, щом отстъпи заплахата от коронавируса
 
Заради коронавирусната пандемия руският президент Владимир Путин отложи всички масови мероприятия на 9 май, посветени на 75-та годишнина от победата във Великата отечествена война.

“Предлагам на министъра на отбраната, на ръководителите на силовите ведомства, на органите на властта на всички равнища, да променят графика и да отложат подготовката за военния парад на Червения площад. Да отложат всички масови публични мероприятия, които бяха планирани за ознаменуването на 75-ата годишнина от великата победа“, каза Путин, цитиран от БНР.

Руският президент изрази увереност, че тържествата ще се състоят по-късно тази година, щом отстъпи заплахата от коронавируса.

Председателят на комитета по отбрана в Държавната дума Владимир Шаманов посочи по-рано две възможни дати: 24 юни – денят, в който през 1945 г. е организиран първият парад на победата на Червения площад под командването на маршал Георгий Жуков, и 3 септември - с решение на Думата от тази седмица датата е обявена за край на Втората световна война.


Няма коментари:

Публикуване на коментар