Зима

Зима
Пролет

29 април 2020 г.

На 9 май парад все пак ще има, но само с авиация

Владимир Путин: На 9 май в небето на Русия в параден строй, отдавайки чест на героите, ще премине авиационна техника

"В Деня на Победата във Втората световна война на 9 май в руските градове ще се проведат паради със самолети и вертолети."

Това съобщи президентът на страната Владимир Путин, цитиран от вестник „Известия“.

„На 9 май в небето на Русия в параден строй, отдавайки чест на героите, ще премине авиационна техника – съвременни бойни самолети и вертолети, а вечерта в центровете на градовете задължително ще има традиционен празничен салют“, заяви държавният глава.

"Всички планирани събития ще се проведат, но по-късно", добави Путин. По неговите думи, парадът на Червения площад и шествието на Безсмъртния полк ще се състои, когато епидемиологичната обстановка е безопасна.

По-рано стана известно, че в чест на Деня на Победата боен самолет ще прелети над 12 града на Западния военен окръг. Над 100 бойни самолета и хеликоптери ще прелетят над централните площади на Санкт Петербург, Курск, Орел, Воронеж, Белгород, Вологда, Ярославъл, Нижни Новгород, Смоленск, Вязма, Острова и Калининград.

Преди това прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков обяви подготовката на обръщение на държавния глава към ветераните и гражданите на страната на 9 май в Деня на победата.

Изказването на Путин ще се излъчи по множество канали от 09:00 часа местно и българско време.

На 16 април държавният глава реши да отложи честването на Победата във Втората световна война поради разпространението на коронавируса. Кремъл отбеляза, че решението не е лесно за руския лидер, но за Путин приоритетът е здравето на хората, допълва агенция „Фокус“.




Няма коментари:

Публикуване на коментар