Зима

Зима
Пролет

2 април 2020 г.

Толкова удобен вирус

Управляващите използват паниката на хората за живота им, като прегазват с мръсни цървули законите и гражданските ни права...

В Италия измират хиляди. Там премиерът Конте предлага удължаване на извънредното положение до 11 април. 

Борисов, понеже според него тук положението е много по-лошо, предлага (забележете, не пред Народното събрание, а по фейсбук – явно си комуникира с електората не според Конституцията, а според правилата на социалните мрежи), извънредното положение да се удължи до 13 май. А, ма ей го къде е 13 май, колко му е за гербавите да го издържат. То всеки български гражданин, който е крал и е на държавна трапеза, може да го издържи.

Да се беше молил, Борисов нямаше да получи толкова удобен повод за въвеждане на пълна диктатура и робско подчинение на материала. Не че вирус няма, има, но усещането, че здравият разум напълно е напуснал политиците ни, се засилва. Управляващите използват паниката на хората за живота им, като прегазват с мръсни цървули законите и гражданските ни права. Некадърността шества гордо – гола и грозна, по националните телевизии. Неадекватните мерки се затрупват с все по-неадекватни, издадени от стотиците и хиляди държавни чиновници, поставени в политическа зависимост.

Икономиката, глупако! Икономиката на НАЙ-БЕДНАТА държава в Европейския съюз вече приключи. Ще останат фирми с дългове и в несъстоятелност. Собственици и самоосигуряващи се във финансов колапс. Твоята програма „60/40” е напълно безпомощна, както се видя и от това, че само 59 заявления има по нея. А хилядите безработни вече извиха опашки пред Бюрата по труда.
 
Вече не питаме за разследването за пране на пари в Испания, в което е замесено името на Борисов. Макар че е много интересно да разберем как на подобен човек сега ще се отпуснат 10 милиарда, които да управлява еднолично. Все едно да дадеш на крадеца ключ от къщата си.

Вече не питаме за постоянните издънки на властта, за продажбата на българско гражданство, за Великата Северна Попикана ограда, за хилядите калинки, сътворяващи простотии в държавата.
 
Толкова удобно! Толкова навременно! Толкова удобен повод една мутра да се изживее като спасител на нацията и да продължи да управлява вовеки веков!
 
Само че какво ще правите, когато хората огладнеят и озвереят? Какво ще правите, когато съкратените работници останат без доходи и не могат да излизат от дома си? Какво ще правите, когато хората не могат да си намерят работа и стоят гладни? Какво ще правите, когато децата им огладнеят?

Не ви интересува! Това е истината! Полицията и армията ви пазят! Те работят! Тях вирус не ги лови! Съдът не работи, освен за изключителни случаи по малък брой специфични дела. Тоест няма кой да ви се противопостави! Освен гладните! Но дотогава икономиката ще е в пълна катастрофа, която ще повлече всички ни. 

Другите държави посрещнаха кризата в добро състояние и благосъстояние на населението. Ние я посрещнахме по бели гащи! И я оставихме да я управляват крадци и некадърници!

Извънредното положение трябва да се увеличи най-много с десет дена. След това да се прецени. А мерките трябва да се променят по начин, който да позволи на част от икономиката и на ВСИЧКИ БЪЛГАРИ да оцелеят. И не да ни пробутвате нови кредити, които да сложат още едни вериги на вратовете ни. А безвъзмездна помощ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДЕЦАТА.

И понеже бюджетът цъфтеше според думите на Борисов, осигуровките да не се заплащат за времето на извънредното положение, а да се поемат от държавата (както впрочем го правите за държавните ви служители, нали?!? Ние втора категория хора ли сме, като не сме от администрацията?).

Да се разреши да работят магазините, при строги правила. Да се раздадат маски на всички безплатно или на достъпни цени (ми не сме Себастиан, ама ако може....).

Няма коментари:

Публикуване на коментар