Зима

Зима
Пролет

21 април 2020 г.

Борисов разпореждал среднощните брифинги

Крайно време е премиерът да проумее, че хора край него го заблуждават и от това произтичат трагикомични, но и много опасни последици
 
Експерти посочиха Борисов за нощните брифинги. 

"Не съм пиар и не зная защо в 23 часа беше брифинга за пожара край Чернобил." Това недоумение изрази шефът на Националният институт по метеорология и хидрология НИХМ Христо Брънзов по бтв. 

Двайсетина минути по-късно проф. Мутафчийски заяви: "Може би не беше удачно времето, по което да се случи снощния брифинг. Но така пожела премиерът…"

В казармата желанието на началника е заповед за подчинените. У нас отдавна е така, а нелепите ситуации зачестяват.

Някой е казал на Бойко Борисов, че в страната има паника покрай пожара в гора до Чернобилската АЕЦ. Като загрижен баща на нацията той спешил генерали и професори да дадат пресконференция по нощите. Този, който го е заблудил трябва не просто да бъде изритан, но и подведен под отговорност за предизвикване на паника сред населението.

Премиерът сам би трябвало да знае, че Чернобилската АЕЦ не работи от десетилетия. И че там дори бродят туристи от години.

Освен това десетки и стотици медии и специализирани сайтове в Европа и по света следят случващото се в Украйна. За времето на пожара и досега няма данни за повишение на радиацията дори в райони, които са близо до пламъците.

Крайно време е премиерът да проумее, че хора край него го заблуждават и от това произтичат трагикомични, но и много опасни последици. Щом го признават и хора, които досега се съгласяваха с всяка негова дума - значи има проблем.

 
 Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар