Зима

Зима
Пролет

18 април 2020 г.

Укорите на властта целят само да внушат чувство на вина у населението

Населението умело воюва помежду си и оставя властите спокойно и безпрепятствено да разпределят пари, правят блокади и отнемат демократични права!
 
Всъщност властта за първи път от началото на извънредното положение започна активно да управлява епидемията именно със "закъснялото" блокиране на София. 

Изследванията досега показаха нищожен процент на заразени хора. С тези темпове ПИКЪТ на епидемията ще се отмества с по две седмици, та чак до Коледа.

Естествено е населението, "популацията", както генералитетът обича да казва, да не издържи на мерките и да се разбунтува. Логично е да се разхлабят мерките в подходящ момент, но това не може даде случи, не защото властта не иска, а по медицински причини - нисък процент заразени и липса на пик.

Единственият начин този пик да се предизвика чрез "неволно изпускане" на хора от най-заразената част от страната - столицата към другите райони. Жестоките мерки след това изпускане, напрегнатият съспенс със среднощната конференция и укорите на властта целят само да внушат чувство на вина у населението и да посочат удобния виновник за прогнозирания пик - недисциплинираната, разхайтена, либерална, поддържаща еретика Мангъров част от населението.

Нищо, че голяма част от хората, критикуващи мерките все пак дисциплинирано ги спазват. Другата, дисциплинираната, правоверна част от населението се настройва срещу разхайтените, неверниците, критикарите и мрънкащите, сложени в един кюп. 


Така населението умело воюва помежду си и оставя властите спокойно и безпрепятствено да разпределят пари, правят блокади и отнемат демократични права!
 
Владимир Дончев

Няма коментари:

Публикуване на коментар