Пролет

Пролет

30 април 2020 г.

Седем неща, които щастливите партньори не правят

Няколко добри идеи, които да си откраднете

Няма обща формула за щастлива любовна връзка. 

Но има някои важни елементи от нейния „строеж“, които ако ги пропуснем, няма да имаме солидна основа, върху която да градим. Какво не правят щастливите партньори, които се чувстват удобно с човека до себе си? Няколко добри идеи, които да си откраднете.

Не се оплакват от проблемите на приятели и роднини

Във всяка връзка има проблеми. Важно е партньорите да могат да се справят с повече от тях сами. Намесвайки и други хора в личните взаимоотношения, губим доверие към половинката си или той към нас. Освен това, ако тези хора няма как наистина да помогнат, по-скоро биха объркали още повече нещата.

Не се сравняват с другите

Щастливите партньори приемат себе си и любимия човек такива, каквито са. Не сравняват връзката си с чужди, нито половинките си. Сравняването поражда чувство за несигурност.

Не се критикуват постоянно

Има два вида критика – градивна и такава, която бавно, но сигурно руши взаимоотношенията. Щастливите партньори не крият това, което не ги удовлетворява във връзката, но намират точния подход да го направят, без да принизяват другия.

Не пренебрегват финансовата страна на връзката

Парите са една от най-честите причини за разногласия в една връзка. Някои двойки пренебрегват финансовата тема още в началото на взаимоотношенията, пропускайки да изяснят някои важни въпроси. От друга страна, щастливите партньори не губят време и споделят своето отношение към парите, изграждайки план за бъдещето.

Полагат усилия в общуването

Вие сте двойка от дълго време, цял живот, и смятате че познавате достатъчно добре половинката си и тя вас и всичко спира дотук? А общувате ли ефективно? Можете ли да разговаряте винаги открито, като най-добри приятели? Слушате ли какво има да ви каже другият? Колко често се интересувате от усещанията си или сте се пуснали по инерция?

Не бързат

Много връзки не успяват да се развият, защото единият партньор пришпорва събитията и иска всичко да се развива бързо, взаимоотношенията да преминават на друго ниво. От друга страна, партньорите, които се чувстват щастливи в своите взаимоотношения се наслаждават на моментите, без да бързат, без да си създават нереалистични очаквания.

Не са отрицателни един към друг

Имали сте лош ден и прехвърляте отрицателните емоции върху партньора си? Опитвате се да го промените, не го подкрепяте в желанията му да се развива? При щастливите двойки това липсва.


Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар