Пролет

Пролет

15 април 2020 г.

Ветерани с апел към Владимир Путин да се отложи парада за Деня на Победата

Парадът на 9 май е голямо патриотично мероприятие, което се ръководи от самия Владимир Путин

Руските ветерански организации изпратиха апел до руския президент Владимир Путин с молба да се отложи парада на 9 май, на който трябва да бъде отбелязана 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Подпис под апела, поставиха председателите на общо три ветерански организации, в които членуват бивши войници, офицери и полицаи.

„От името на цялата ветеранска общност ви молим да вземете едно трудно, но както смятаме, справедливо решение за провеждането на военния парад на друга дата, когато в съответствие с епидемиологичната ситуация той няма да бъде заплаха, а триумф на мира и сигурността за всички негови участници“, се казва в писмото до президента.

"За съжаление, ситуацията в света направи невъзможно да се даде гаранция за опазването на здравето на хората по време на парада на 9 май", заявиха лидерите на ветеранските организации, подчертавайки, че събитията "не могат да застрашават здравето на неговите участници и гости".

„Според нас това решение ще послужи като проява на уважение към ветераните, които се бориха за бъдещето на страната, към военнослужещите, които сега пазят родината, и към всички наши граждани, които празнуват Деня на Победата като основен празник на нашата Велика Русия!", добавят авторите на писмото.


Парадът на 9 май е голямо патриотично мероприятие, което се ръководи от самия Владимир Путин. Очакваше се тази година празненствата да бъдат още по-големи заради юбилея, отбелязва АФП.

На 9 май се отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред СССР. Преди появата на пандемията множество водещи световни политици бяха потвърдили, че ще присъстват.Няма коментари:

Публикуване на коментар