Пролет

Пролет

8 май 2020 г.

Санторини призовава туристите да се върнат

Бизнесът на най-популярния ваканционен остров в Гърция предприема всички необходими хигиенни мерки
 
Плажовете в Санторини имат нови придобивки - шезлонгите са обградени от рамки с плексиглас, които служат като предпазна мярка срещу коронавируса, съобщи "Катимерини". 

По този начин хотелиерите на острова разчитат гостите им да се върнат отново при тях.

Някои от собствениците на барове на плажа признават, че тези ограждения не им харесват, но го правят, защото разчитат, че така ще осигурят посещаемост тази година.
 

"Надяваме се тези конструкции, които виждате, да не са бъдещето на плажовете. Ние не искаме това, но ако това е необходимо и ако от това зависи безопасността на хората, ще поставим такава конструкция или каквато и да е друга", споделят те.
 

Бизнесът на най-популярния ваканционен остров в Гърция предприема всички необходими хигиенни мерки преди началото на сезона.
 

Хората там са наясно, че ако страната се отвори за туристите през юли, както правителството прогнозира, бизнесът вече ще е реализирал загуби от няколко месеци.
 

Санторини е популярна дестинация за туристите в световен мащаб. Всяко лято калдъръмените му улици са претъпкани с хора. През 2018 г. 2 милиона души са посетили вулканичния остров. Мястото е популярна дестинация за сватби и меден месец. Сега улиците и терасите са празни, съобщава Cross.bg.
 

Вицепрезидентът на асоциацията на хотелиерите в Санторини Андреас Патиниотис заяви, че резервациите през юни миналата година са били 70%, докато в момента са около 30%. Той признава, че нещата няма да са лесни.
 

"Вярвам, че трябва да започнем от някъде, за да има работа за нашите доставчици, за нашите служители. Има толкова много хора, които зависят от хотелите" споделя Патиниотис.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар