Зима

Зима
Пролет

8 май 2020 г.

Срамна декларация на Катка Външната

Не мога да разбера тези неистови напъни да се бутаме между шамарите

Екатерина Захариева отново „блесна” с недомислици и блюдолизничество към евроатлантическите ни господари. 

САЩ и няколко държави от Източна Европа са приели декларация, с която заявяват, че с края на Втората Световна Война СССР „сграбчили в желязна хватка страните от Източна Европа чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол”. Ако сменим СССР със САЩ, направо си описваме пък сегашното политическо състояние на същите тези страни, които просто си смениха насилствено единият господар с друг.

Не мога да разбера тези неистови напъни да се бутаме между шамарите. Като САЩ каже нещо, ние търчим да изпълняваме, без никаква мисъл. Такава зависимост на политиците ни от САЩ не сме имали от СССР дори в най-тежките години на социализма. И за разлика от тях, не ни налагаха изчанчени ценности и не държаха престъпници начело на властта в България.

Правителството на ГЕРБ натворява глупост след глупост, като простотиите им ще оправяме десетилетия след като си заемат мястото по наровете. Политическото угодничество и подчинение на чужди държави до нищо добро не е водило. Единствено независимата политика, съобразена с интересите на България, може да ни защити. Защото там, където големите сили се ритат, ние нямаме място да се бутаме, защото ще си го отнесем.
А Катка, преди да ходи нахилена да изпълнява поръчките на САЩ, да попита българският народ какво мисли по въпроса. Защото единодушие определено няма.

А в момента САЩ са много по-неприятен господар от бившия СССР. Дори като пример да посоча, че ни даваха реално оръжие да се защитаваме и то незабавно, а не ни изнудваха за милиарди за чертежи!

 Екатерина Захариева

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар