Зима

Зима
Пролет

28 май 2020 г.

Пълната безотговорност като традиция

В България политиците не носят отговорност. Носят само пари, къщи, обществени поръчки, наркотици, търговия с влияние...


За мъка на Онуй и на генерал Годжи, чувалите за трупове и хладилните камиони останаха празни. 

Адът не дойде, може би защото всеки ден живеем в него. Пиковете бяха само в истериите на пик-ливите вестници.
 

Наплашиха всички до степен на суицидни мисли и панически атаки (е, тези които не мислят много), досадиха до смърт на хората, накараха ни да ходим с маски като престъпници и да си свалим кожите от спирт и дезинфектанти. Промиха мозъците и на без това немислещото население, само и само да втълпят, че Онуй ще ни спаси.
 

Аз лично подадох сигнал до глаДния прокурор за евентуално извършено престъпление по чл.326 ал.1 от НК срещу Онуй, генерал Годжи и Анание, който сигнал още си стои на входящ номер и явно никой в прокуратурата няма намерение да си мръдне задните части дори да го прочете. Толкоз за правовата държава!
 

Онуй взе решение да се строи детска болница върху остарелия скелет на недовършената сграда в София. Напук на всички експерти. След възмущението на хората и обсъждането, което организира Президента Радев по темата за детската болница, Онуй веднага се извъртя като околовръстна труженичка и реши да строи чисто нова болница.
 

Барни Ръбълът твърдеше, че ще подаде оставка, ако мониторинга остане. Е, остана, ама и Барни остана. Той искал да си тръгне, ама нямал желание.
 

Днес разбираме, че и Цецку е невинен. Разбираемо, то в държава, в която вилнее Онуй, какво да се захващаме за някакви апартаменти. Къщата в Барселона, там е ключът от бараката. Ама и за там Гешев се прави на ударен с мокър парцал по дипломата.
 

В България политиците не носят отговорност. Носят само пари, къщи, обществени поръчки, наркотици, търговия с влияние. Но отговорност - не. Защото ние не умеем да им я търсим. 

А когато няма политическа и съдебна отговорност за мафията, ще има друга.

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар