Зима

Зима
Пролет

1 юни 2020 г.

Александър Вучич очаква само за три часа да се пътува между София и Белград

Според Вучич "Балкански поток" означава икономически растеж, ръст на промишлеността, осигуряване на важен енергиен източник за двете икономики
 
"Изключително приятно ми беше да видя с каква скорост и колко качествено работят нашите български приятели. Сърбия обича България и благодаря за всичко което премиерът Бойко Борисов организира днес."

Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, който по покана на премиера Бойко Борисов инспектира заедно с българския премиер изграждането на магистрала "Европа" и "Балкански поток".

Вучич определи и двата проекта като изключително важни и общи за България и Сърбия. Според него "Балкански поток" означава икономически растеж, ръст на промишлеността, осигуряване на важен енергиен източник за двете икономики. По отношение на магистралата изрази очакване, че скоро тя ще бъде завършена и само за три часа ще може да се пътува между София и Белград.

Вучич добави, че се надява в кратки срокове да бъде реализиран и интерконекторът в района на Ниш. Президентът специално благодари на Борисов за изключителната му подкрепа за Сърбия по европейския й път и напомни, че неслучайно българският министър-председател е носител на най-високото държавно отличие на Сърбия "Орденът на Република Сърбия".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар