Зима

Зима
Пролет

5 юни 2020 г.

Сметката от ада

Адът с вируса не дойде, но хаосът трайно се настани на територията. А сметките от него тепърва ще пристигат...
 
След като три месеца трепетно очаквахме адът да ни връхлети с невиждана ярост и да напълним чувала с труповете, днес почти с притеснение осъзнаваме, че ни направиха на камилчета. 

Толкова се ошашавихме, че от взетите мерки за здравословно хранене, дистанция и пиене на витаминчета, ръфане на джинджифил и лимони, чак смъртността намаля в сравнение с миналата година.
 

Каква обаче е сметката от ада: нарушени основни граждански права, панически атаки и психични разстройства вследствие насаждания страх и паника от страна на управляващите, 65 000 официални безработни и още толкова неофициални, които не могат да се регистрират в бюрата по труда, фалирали фирми, забавени плащания и доставки, заеми и хаос.
 

Управляващите взеха да раздават едни пари, като първи на копанята се подредиха техните аверчета Домусчиев и прочие "видни бизнесмени". Казината явно оцеляха, за разлика от малките търговски обекти и кафенета. Как се харчат парите, също никой не разбра. Доколко уволненията на работниците са законни, дали някой изобщо провери, или в хаоса всичко е законно?
 

Адът с вируса не дойде, но хаосът трайно се настани на територията. А сметките от него тепърва ще пристигат. С фалирали бизнеси, безработни, здравословни проблеми от стреса, заеми и частни съдебни изпълнители.
 

Правителството явно няма никакво намерение да направи анализ на кризата и да даде обяснения за всички предприети мерки, похарчени пари и бъдещи намерения. Както винаги, действията са хаотични и крадливи.
 

Тепърва адът на икономическия застой ще идва. А виновните ги знаем!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар