Зима

Зима
Пролет

16 юни 2020 г.

Румен Радев смята, че трябва да се провери автентичността на записа

Според президента записът е груба брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие и демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление


Президентът Румен Радев смята, че трябва да се провери автентичността на записа, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

"Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото странно, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България, за държавата ни, която е дискредитирана", коментира Радев пред журналисти.

Според президента записът е груба брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие и демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление.

"Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан", посочи държавният глава.

Според него, ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства. Той определи като недопустимо България да излъчва подобен цинизъм пред канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция.

Президентът разкритикува и покупката на акции на Първа инвестиционна банка от държавната ББР.

"И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това начинание", посочи Радев.

Според него правителството отдавна дължи отговор как и къде се харчат парите ни.

"Не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков, нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона", каза още той в отговор на журналистически въпроси.





Няма коментари:

Публикуване на коментар