Зима

Зима
Пролет

9 юли 2020 г.

Румен Радев: Мутри, вън! Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата!

"Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България."

Това заяви държавният глава Румен Радев, който излезе при събралото се множество пред президентството, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

Той помоли охраняващата протестиращите полиция да се отдръпне с думите "Няма от какво да ни пазите".

"Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора - млади и стари и това също не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното - обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт.

Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме.

Защото твърде много бяхте зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада.

От лъжите, от грабежа, гневът от всичко това, което прокуди два милиона българи зад граница", заяви президентът, цитиран от Frognews.bg.

Радев цитира съдия Джовани Фалконе с неговите думи: "Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж."

"Не на страха! Мутри, вън!", завърши Радев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар