Зима

Зима
Пролет

29 юли 2020 г.

Обективна оценка за БНТ

Протестърите викаха срещу телевизията, която подробно ги отразява. В днешния контекст това не е особено умно...


Това е обективна оценка.

От много години БНР е най-добрата електронна медия в България, а от известно време БНТ е най-добрата телевизия с качествена публицистика, прилични новини, много добри филми и културна програма. По време на извънредното положение имаха и чудесни уроци по математика, които децата гледаха.

Протестите срещу Кошлуков са несправедливи, а акцията в петък пълна глупост. Протестърите викаха срещу телевизията, която подробно ги отразява. В днешния контекст това не е особено умно. Всъщност протестите срещу Кошлуков са, защото БНТ спря да кани Сашо Кьосев, Тони Николов, Гого Лозанов, Калин Янакиев и Дионисий сутрин, обед и вечер по всички възможни теми, с изключение на прогнозата за времето.

От 2010-а година телевизията беше окупирана само от умнокрасиви привърженици на "Да, България" и ДСБ, което си беше сериозно нарушение на плурализма. Нещо още по-лошо - Вяра Анкова бе преизбрана за втори мандат от Пеевски и Гого Лозанов, който бе председател на СЕМ много добре знаеше това. После Пеевски си я прибра в Нова тв.

През цялото това време умните и красивите не слизаха от екран. Днес да ми говорят за Пеевски е голямо нахалство. Няма да им стане нищо, ако не са в ефира на националната телевизия известно време. Не боли, даже е полезно.

Казвам го от личен опит на човек, който от 20 години няма достъп до големите телевизии като водещ, каквато ми е професията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар